Menu

Pastrami Summer - Street Food, Food Track Leszno

Pastrami Reuben

Pastrami wołowe*, ser maasdamer, zasmażana kapusta kiszona, ogórki, sos,  bułka kukurydziana


Pastrami Summer - Street Food, Food Track Leszno

Pastrami Floryda

Pastrami wołowe*, ser maasdamer, grillowana cukinia, karmelizowana cebula, sos, bułka kukurydziana


Pastrami Summer - Street Food, Food Track Leszno

Pastrami USA

Pastrami wołowe*, ser maasdamer, boczek, zasmażana kapusta kiszona, karmelizowana cebula, ogórki, sos, bułka kukurydziana

Pastrami Summer - Street Food, Food Track Leszno

Podwójne Pastrami USA

2xPastrami wołowe*, 2x ser maasdamer, 2x boczek, zasmażana kapusta kiszona, karmelizowana cebula, ogórki, sos, bułka kukurydziana

Pastrami Summer - Street Food, Food Track Leszno

Stek w Bułce

grillowane plastry wołowiny stekowej, zielona papryka, cebula, 2 x ser cheedar, bułka maślana, sos

Karkówka BBQ

szarpana karkówka**, surówka colesław, ogórek, sałata, sos bbq, bułka maślana

Karkówka Karmel

szarpana karkówka**, ser cheddar, karmelizowana cebula, ogórek, sałata, sos, bułka maślana

Pastrami Summer - Street Food, Food Track Leszno

Frytki + sos

chrupiące frytki z pysznym sosem



 

* Pastrami – mostek wołowy, który peklujemy przez tydzień, następnie zanurzamy w mieszance
aromatycznych przypraw i poddajemy procesowi wędzenia naturalnym drewnem co daje niepowtarzalny, instensywny smak. Przed podaniem mięso zostaje poddane dodatkowej obróbce termicznej metodą Sous Vide co nadaje mięsu
dodatkowej kruchości. Do wytworzenia 1kg Pastrami zużywamy ponad 1,7kg wołowiny

** Szarpana wieprzowina (Pulled Pork BBQ) – marynowana a następnie pieczona przez 11 godzin karkówka
(pieczenie w grilo-wędzarni BBQ metodą “low and slow”). Po tym procesie mięso staje się tak miękkie że rozpada się pod naciskiem widelca i rozrywa na cienkie włókna